Liiton logo

Nokian Vapaa-ajattelijat ry

etusivu
yhdistysesite
yhteystiedot
Nokian Uutiset syksy 2005
Ajatellen 1/2003
Ajatellen 2/2003
Ajatellen 3/2003
Ajatellen 1/2004
Ajatellen 1/2005
Ajatellen 2/2005
Ajatellen 1/2006
Vapaasti ajatellen 1/2007

Tervetuloa!

Olet onnistunut suunnistamaan Nokian vapaa-ajattelijain sivustolle.

Nokialla on siis muun erinomaisen lisäksi Vapaa-ajattelijain liiton jäsenjärjestö.
Tällä sivustolla pyrimme parhaamme mukaan esittelemään toimintaamme.

Vuosikokouksessamme 18.12.2006 valitsimme puheenjohtajaksemme Sirkka Salosen. Toimintasuunnitelmassa korostetaan uusien toimijoiden saamisen tärkeyttä. Yritämme järjestää myös ulospäin suuntautuvia tapahtumia. Taloutemme pyörii edelleen jäsenmaksujen ja lahjoitusten varassa.

Keväällä yhdistys järjesti keskustelutilaisuuden elämänkatsomustiedosta ja sen opetuksesta. Alustaja, fm Tuukka Tomperi valaisi aihetta kattavasti ja monipuolisesti. Osanottajamäärä vain oli turhan vähäinen. Varsinkin olisimme kaivanneet paikalle enemmän asian kanssa tekemisissä olevia, kuten koululaisia, heidän vanhempiaan, opettajia ja koululaitoksen hallintoon kuuluvia.

Perinteiseen tapaan päätettiin jakaa 30 euron suuruiset stipendit kahdelle elämänkatsomustiedon oppilaalle.Tänä vuonna stipendit saivat Jasmin Tag Kankaantaan koulun 5 C luokalta ja Ida Kylmänen Emäkosken koulun 8. luokalta.
Kankaantaan koulussa on 10 ja Emäkosken koulussa 16 elämänkatsomustiedon oppilasta.

Yhdistyksemme kautta saa myös puhujia uskonnottomiin juhliin ja tilaisuuksiin nimenannosta hautaamiseen. Myös järjestelyissä neuvomme parhaamme mukaan. Puhujia välittää sihteerimme Pentti Riekkola, yhteystiedot omalla sivullaan

Seuraava kokous on yhdistyksen vuosikokous
maanantaina 3.12. klo 18.00
Paikkana on Osuuspankin kokoustila Kauppakatu 8, 4. kerros.
Tila on varattu klo 17.45 alkaen, tule mieluummin jo silloin, sillä
ulko-ovi lukitaan klo 18.00. Kokouksessa valitaan yhdistyksen johto ensi vuodelle sekä päätetään toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta, siis hyvin tärkeä kokous.

Syksyn ensimmäisessä kokouksessa alettiin opintotoiminta käsitellen Dawkinsin kirjaa Jumalharha (Terra Cognita 2007). Jatkoimme seuraavassa ja jatkamme edelleen teoksen käsittelyä. Kirja näyttää edelleen suositulta, juuri nyt Nokian kirjaston ainoa kappale on lainassa, jonossa on 2 varausta, Tampereen 10 teoskappaletta jonottaa 28 halukasta lukijaa.

Meidänkin toimintamme vaikutusta on osaltaan kirkosta eroamisen lisääntyminen. Toinen vaikuttava tekijä on eroamisen helpottuminen: nykyään ei vaadita henkilökohtaista käyntiä missään virastossa, vaan eroamisen voi hoitaa sujuvasti sähköpostitse tai kirjeitse. Hyvänä apuna on sivusto www.eroakirkosta.fi
Vuosituhannen vaihteen runsas sata vuosittaista eroa on lisääntynyt yli kaksinkertaiseksi, viime vuonna 276 eronnutta, edellisinä vuosina 251 ja 193. Seurakuntaan liittyneiden määrä on vähentynyt paria poikkeusta lukuuntottamatta koko vuosituhannen ajan: vuonna 2005 68 ja viime vuonna 59. Eronneiden määrä on kuitenkin vain runsas prosentti seurakunnan jäsenmäärästä (runsas 23300). Enemmän luulisin siellä olevan jäseniä, joille kirkolla ei ole mitään uskonnollista merkitystä.


Viimeisin päivitys 18.11.2007