Etusivulle


Uskonnottomat juhlat

 

Nimijuhlat

    Ihminen on merkkikieltä käyttävä olento. Hän nimeää erilaisia asioita, esineitä ja olioita. Nimeämisen avulla kohde tunnistetaan, määritellään tai luokitellaan. Suomen sukunimi- ja etunimilaki määrää että jokaisella on oltava sukunimi ja 1-3 etunimeä.
    Uskontokuntiin kuulumattomat saavat nimensä seuraavasti: lapsen synnyttyä sairaala lähettää syntymätodistuksen väestörekisterin pitäjälle, joka lähettää rekisteripaperit vanhemmille. Vanhemmat keksivät sopivan määrän hyväksyttyjä etunimiä ja palauttavat rekisteripaperit väestörekisterinpitäjälle kahden kuukauden kuluessa lapsen syntymästä.
    Lapsen syntymää ja nimenantoa voidaan juhlistaa kauniisti ja elämänmyönteisesti. Juhla on täysin vapaamuotoinen. Tilaisuudessa voidaan pitää juhlapuheita, antaa hyödyllisiä kasvatusohjeita ja lahjoja, leikkiä nimileikki ja esittää musiikkia. Juhla voi perustua niihin asioihin ja ajatuksiin, jotka ovat vanhemmille tärkeitä, arkisiin, yksinkertaisiin ja pieniinkin asioihin ja arvoihin. Vanhemmat voivat halutessaan pyytää ystäviään tukijoiksi itselleen ja lapselleen. Nämä voivat nimijuhlissa julkituoda sitoutumisensa lapsen hoitoon ja kasvatukseen elämänkummeina tai mitä nimeä halutaankin käyttää. Iloisen perhejuhlan lapsen syntymän ja nimenannon kunniaksi vapaa-ajattelijayhdistyksestä saa tarvittessa juhlapuhujan.

 

 

 

Jouko Saksio

Puh. 0405360345
Jalohaukantie 1E 90250 Oulu

Lähin uskonnoton hautausmaa
Etusivulle